[PL] Jak zrobić poprawny screen?

Diablo 1 HD, codename Belzebub - General forum.
Post Reply
Masyw

[PL] Jak zrobić poprawny screen?

Post by Masyw »

Hej mam problem z postacią i chciałbym pokazać ekwipunek na screenach ale nie wiem jak wykonać taki by było widać statystyki przedmiotu. Przycisk print screen na klawiaturze robi screena ekwipunku ale okno ze statystykami przedmiotu znika.
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej lub użyj programu FRAPS, do robienia screenów.
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

@Masyw

Klikasz PrtSc i screen shot ląduje w folderze z grą. Rozumiem, że Ty starałeś się zrobić to "na starą modłę" i po kliknięciu PrtSc otwierałeś MS Office'owskiego Painta i wklejałeś screena za pomocą konfiguracji Ctrl+V. Zupełnie niepotrzebnie, jako że, po każdorazowym kliknięciu PrtSc obraz był już zapisywany w folderze gry. Gdy zajrzysz do wspomnianego folderu, będziesz zaskoczony ile shotów już natrzaskałeś.
riesa

Post by riesa »

I po coś mu to mówił? Jeszcze się tymi shotami uchleje... -.-
Savrok

Post by Savrok »

Najlepiej zrób zdjęcie monitora "akurat wyświetlającego statystyki przedmiotu" z telefonu komórkowego bądź aparatu i zamieść je na Fotce albo Fejsie, wtedy każdy zobaczy statystyki itemu.
I jak bdziesz oddawał zdjęcia do wywołania to uważaj żeby klisza się nie prześwietliła no chyba że masz aparat cyfrowy...
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

...albo

Image

z matrycą 4.1 Megascreenshota.
Savrok

Post by Savrok »

Tylko do aparatu musi doczepić jeszcze Flesh jeżeli ma podobny model co pokazujesz na zdjęciu hehe no chyba że ma jasno w pokoju bo jęśli nie to alternatywą może być wkręcenie 4 żarówek 200 wat w żyrandol i piatą w lampke która stoi obok monitora
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

Lepiej chyba wjechać samochodem do pokoju i oświetlić "długimi światłami" monitor "akurat pokazujący statystyki przedmiotu".

Server miał chyba przeciążenie z wrażenia nad tajną technologią NASA jaką tu zamieściłem i zaczął spamować moim postem. Noktis, byłbyś tak uprzejmy i sprzątnął dwa pierwsze?
riesa

Post by riesa »

Możesz sam usunąć te posty z tego co pamiętam (też miałem swego czasu taki problem). Ale i tak rozwaliliście system xD
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Ale z was są lolki spamerzy.

A gosciu nie pyta o to jak zrobić screena tylko że mu statystyk nie widać na screenie. (problem półprzeźroczystości)

BTW.
Kiedyś jeden typek zamiast zrobić screenshota to walna fotke monitora i wrzucił :)
Masyw

Post by Masyw »

Gamma_Corvi wrote:@Masyw

Klikasz PrtSc i screen shot ląduje w folderze z grą. Rozumiem, że Ty starałeś się zrobić to "na starą modłę" i po kliknięciu PrtSc otwierałeś MS Office'owskiego Painta i wklejałeś screena za pomocą konfiguracji Ctrl+V. Zupełnie niepotrzebnie, jako że, po każdorazowym kliknięciu PrtSc obraz był już zapisywany w folderze gry. Gdy zajrzysz do wspomnianego folderu, będziesz zaskoczony ile shotów już natrzaskałeś.
Dzięki kompletnie zapomniałem o tym :D a co do innych postów to szkoda słów..
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

Nie mogłem właśnie, zniknęła opcja "delete".

Wiem o co pytał, dlatego zasugerowałem żeby zajrzał do folderu gry.

Jak tak dalej pójdzie ludzie zaczną tu wrzucać selfie ze statystykami przedmiotów robione kalkulatorem.
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Gamma_Corvi wrote:Wiem o co pytał, dlatego zasugerowałem żeby zajrzał do folderu gry.
Myślałem że to na tych screenach w folderze gry ma te problemy XD
Post Reply