Warianty gry w "Belzebubie"
Warianty gry w "Belzebubie"
Temat przeznaczam dla osób które są znudzone zwykłą rozgrywką. Znalazłem stronę z wariantami do klasycznego "Diablo", które można przerobić na potrzeby "Belzebuba".
http://realmsbeyond.net/diablo/variantsmaster.html
http://realmsbeyond.net/diablo/variantsmaster.html
- Gamma_Corvi
- Gamma_Corvi
Nie jestem pewien jeszcze. Na razie jest ustawione na osiem graczy ale taka ilość może się już ładnie zablokować w ciasnych labiryntach
. Teoretycznie liczba powinna zależeć właśnie od tego w ilu można wygodnie grać. Z technicznego punktu widzenia jak ktoś kto hostuje gre ma mocny komputer i upload to mogło by grać i 64 

Bright, uważaj bo zaraz wejdzie Noktis i powie, że offtopisz ;p
A tak nawiązując do tego co napisałeś... Z 64'oma osobami nie przesadzajmy. Myślę, że standardowe 8 powinno wystarczyć (choć na te poziomy może być o te 2 za dużo... Okaże się...) ale też zależnie od tego jak się będzie playerfactor zwiększał w zależności od liczby osób w grze. Kwestia balansu postaci by 8 magów nie miało 8 razy łatwiej niż 8miu barbów, choć to też mogłoby stworzyć wtedy jakieś pole do challengów...
A tak nawiązując do tego co napisałeś... Z 64'oma osobami nie przesadzajmy. Myślę, że standardowe 8 powinno wystarczyć (choć na te poziomy może być o te 2 za dużo... Okaże się...) ale też zależnie od tego jak się będzie playerfactor zwiększał w zależności od liczby osób w grze. Kwestia balansu postaci by 8 magów nie miało 8 razy łatwiej niż 8miu barbów, choć to też mogłoby stworzyć wtedy jakieś pole do challengów...
- Gamma_Corvi
@riesa nie bądź taki do przodu
co innego offtop na temat moda a co innego offtop na temat spotkania po latach 
Myślę, że będzie 6 osób, zobaczymy jak to będzie wyglądało podczas testów.
@Obi, jak multi będzie już działało, to BYĆ MOŻE będą warianty predefiniowane czyli np wybór postaci (trybu), IM lub Hardcore, lub coś w tym stylu.

Myślę, że będzie 6 osób, zobaczymy jak to będzie wyglądało podczas testów.
@Obi, jak multi będzie już działało, to BYĆ MOŻE będą warianty predefiniowane czyli np wybór postaci (trybu), IM lub Hardcore, lub coś w tym stylu.
- Gamma_Corvi
- Gamma_Corvi
Nie mam pojęcia kiedy wersja z multi będzie ukończona. Jest realne aby do końca roku pojawiła się jakaś niekompletna ale grywalna wersja do wewnętrznych testów. Tak naprawdę rozwój moda zacznie się w momencie jak to co jest w belzebubie zostanie zaimplementowane w tchernobog'u i następnie przebalansowane. Aktualnie mod według mnie jest mierną kopią diablo 1 poniżej moich oczekiwań.
Ja uważam, że wykonałeś już teraz kawał wspaniałej dobrej roboty. Wiadomo, że to bardzo ciężki do wykonania projekt ale dasz radę! Jak coś to jestem chętny potestować jak będzie zarys multi.BrightLord wrote:Nie mam pojęcia kiedy wersja z multi będzie ukończona. Jest realne aby do końca roku pojawiła się jakaś niekompletna ale grywalna wersja do wewnętrznych testów. Tak naprawdę rozwój moda zacznie się w momencie jak to co jest w belzebubie zostanie zaimplementowane w tchernobog'u i następnie przebalansowane. Aktualnie mod według mnie jest mierną kopią diablo 1 poniżej moich oczekiwań.