Wydajność na laptopie Dell XPS 502x

Diablo 1 HD, codename Belzebub - General forum.
Post Reply
MrAks

Wydajność na laptopie Dell XPS 502x

Post by MrAks »

Dzien dobry.

Ogólnie ja gram w mod HD na swoim stacjonarnym komputerze i wszystko działa idealnie, mod jest GENIALNY!
Ale rowniez chciałaby pograć moja dziewczyna na laptopie DELL XPS 502X. Gra niestety po krótkim czasie zaczyna strasznie mulić :( i nie da sie grać.

Laptop posiada procesor Intel Core i5-2410M 2,9 GHz, 8GB RAM i kartę graficzna Geforce 540M.

Mógłbym prosić o pomoc? Bardzo zależy mojej dziewczynie na tym :( .
Wojtek25

Post by Wojtek25 »

Wiem że to głupie ale wgrałeś pliki w folderze? Te biblioteki pod nazwą "oalinst.exe"
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

MrAks@, być może używasz zbyt wysokiej rozdzielczości. Zalecana rozdzielczość to 1024x600, więc użyj takiej lub zbliżonej. Również możesz ustawić 30 klatek na sekundę

Wojtek25@ to raczej nie jest problem z openAL. Zresztą bez openAL chyba on by gry nie odpalił.
Last edited by Noktis on 28 Apr, 2014 10:09, edited 1 time in total.
BrightLord

Post by BrightLord »

Ile ramu ma karta graficzna tego laptopa?
Wydaje mi się ze to nie jest problem sprzętowy. Raczej zaktualizowałbym sterownik karty graficznej bo z czymś sobie nie radzi.
MrAks

Post by MrAks »

Gdybym nie zainstalował biblioteki oalinst.exe mod HD nawet by mi się nie uruchomił.

Karta grafiki posiada 1,5 GB pamięci DDR3.

Postanowiłem dziś zainstalować najnowsze sterowniki i okazało się, że chyba pomogło. Grałem dziś tylko niecałe 20 minut, ale jutro rano będę grał kilka godzin i od razu zdam relację gdyby ktoś miał ten sam problem co ja.
riesa

Post by riesa »

Za dużo otwartych zdjęć na fejsbuku i dlatego grafika nie wyrabiała pewnie ;p Uroki dzisiejszych dziewcząt ;p
Wojtek25

Post by Wojtek25 »

@noktis
Wiesz , ja już takie cuda zrobiłem. Da się odpalić gre bez bibliotek , lecz po zabiciu pierwszych 3-4 potworów jest koniec i crash gry ;P
MrAks

Post by MrAks »

Dobra, wszystko działa idealnie po zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty graficznej :).

Dziękuje za pomoc :D.
Post Reply