Ogólnie ja gram w mod HD na swoim stacjonarnym komputerze i wszystko działa idealnie, mod jest GENIALNY!
Ale rowniez chciałaby pograć moja dziewczyna na laptopie DELL XPS 502X. Gra niestety po krótkim czasie zaczyna strasznie mulić i nie da sie grać.
Laptop posiada procesor Intel Core i5-2410M 2,9 GHz, 8GB RAM i kartę graficzna Geforce 540M.
Mógłbym prosić o pomoc? Bardzo zależy mojej dziewczynie na tym .
MrAks@, być może używasz zbyt wysokiej rozdzielczości. Zalecana rozdzielczość to 1024x600, więc użyj takiej lub zbliżonej. Również możesz ustawić 30 klatek na sekundę
Wojtek25@ to raczej nie jest problem z openAL. Zresztą bez openAL chyba on by gry nie odpalił.
Last edited by Noktis on 28 Apr, 2014 10:09, edited 1 time in total.
Ile ramu ma karta graficzna tego laptopa?
Wydaje mi się ze to nie jest problem sprzętowy. Raczej zaktualizowałbym sterownik karty graficznej bo z czymś sobie nie radzi.
Gdybym nie zainstalował biblioteki oalinst.exe mod HD nawet by mi się nie uruchomił.
Karta grafiki posiada 1,5 GB pamięci DDR3.
Postanowiłem dziś zainstalować najnowsze sterowniki i okazało się, że chyba pomogło. Grałem dziś tylko niecałe 20 minut, ale jutro rano będę grał kilka godzin i od razu zdam relację gdyby ktoś miał ten sam problem co ja.