Co sie koorva stalo z forum

Diablo 1 HD, codename Belzebub - General forum.
Savrok

Co sie koorva stalo z forum

Post by Savrok »

Co sie stalo z tym starym forum betatesterow ....?:)
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Nie ma. Jeszcze nekrus i finito for now.
Savrok

Post by Savrok »

Szkoda że tego multi nie będzie
Ja na razie grałem w NWN 2 [Aeris] i zrobiłem postac na wzór woja z d 1 ale już mnie wkoorvia tren prywatny serwer i jego pseudo-mistrzowie gry
A ty weź się Noktis za te Awake w końcu : ) to może troche ożyje ten mod na tunngle bo narazie wciąż tylko na tym The Hell widze ludzi
Obishedo

Post by Obishedo »

Ja wierzę, że multi jednak będzie.
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Myślę, że w okresie świątecznym coś się będzie działo z Awake, jakieś funkcjonalności zostaną dodane, ale w mechanice gry nie będzie zmian.

Obishedo, fakt jest taki, że obecnie nie ma i w najbliższym czasie nie ma się co spodziewać że będzie. Może za jakiś czas ale i to nie jest pewne.

Ps.
Obi, jak do ciebie pisze, to wypada odpisać, ale juz nie musisz.
riesa

Post by riesa »

To ktoś jeszcze gra w Awake po wypuszczeniu Belzebuba? Dziwne xP
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Chyba ty jesteś dziwny. Jak ktoś ma ochotę pograć w Awake to niech sobie gra. Obecnie jest 5 osób na serwerze BN a na tunngle 2. W wersji 7.0 pojawi sie kilka ciekawych rzeczy. W sumie już nadchodząca wersja będzie miała ciekawe opcje.

Skąd taka pewność że "Projekt Belzebub" nie jest następca Awake? Bo de facto Belzebub to nie jest nazwą moda tylko kodowa nazwa projektu. :) No ale ja szczegółów nie będę zdradzał :) A może tylko was podpuszczam? :twisted:
riesa

Post by riesa »

Noktis wrote:Chyba ty jesteś dziwny. Jak ktoś ma ochotę pograć w Awake to niech sobie gra. Obecnie jest 5 osób na serwerze BN a na tunngle 2. W wersji 7.0 pojawi sie kilka ciekawych rzeczy. W sumie już nadchodząca wersja będzie miała ciekawe opcje.

Skąd taka pewność że "Projekt Belzebub" nie jest następca Awake? Bo de facto Belzebub to nie jest nazwą moda tylko kodowa nazwa projektu. :) No ale ja szczegółów nie będę zdradzał :) A może tylko was podpuszczam? :twisted:
Nawiązując powiem tak... Żarcikiem poprzednie strzeliłem więc nie ma co się unosić.
Druga sprawa sam kiedyś grałem w Awake, podobało mi się, dużo rozrywki mi mod dał ale wyszło, że przestałem grać i zauważyłem, że mnie juz nie pamietasz... Choć nie ma co się dziwić jak skończyłem grać z 3 lata temu ;p
'Po trzecie primo' próbowałem Awake'a w trakcie dema Belzebuba i mimo ze zawsze broniłem oryginalnej grafiki D1 to na Awake oczy bolały... A szkoda bo myślałem, że sobie odświeżę stare wspomnienia z multi.
Kolejne. To, że 'Belzebub' to tylko nazwa kodowa a nie ostateczna wiem od dawna. Czytam dość dokładnie wszystkie posty i informacje dotyczące tego moda. Czemu nie uważam, że ma być nastepcą Awake'a? Sam stwierdziłeś ze nie maczasz paluszków w kodowaniu tego projektu <; Biorąc pod uwagę co i ile zrobiłeś z Awake od początku myślałem, że to g... prawda, no ale nikt się nie dowie póki nie zobaczymy 'listy płac' moda ;p
Ostatnie nawiązanie do twojej wypowiedzi - właśnie Multi... Jeśli się kiedyś pojawi multi w Belzebubie to większość obecnie granych modów D1 poczuje spory spadek frekwencji na swoich serwerach.

PS. Jak wyjdzie nowa wersja Awake to i tak zerkne coś tam namodził ;p
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Byc może w Awake będzie opcja gry w oknie, ale czy to będzie stabilne to nie wiem. W oknie grafika powinna wyglądac lepiej. Jednak mimo wszystko po przejściu z HD na 640x480 odczuwa się spora różnicę. Poczytaj credits to mzoe co zobaczysz XD
Co do modów d1 to obecnie prawie nikt juz w nie nie gra, więc nie ma co mówić o jakimś odpływie graczy.
riesa

Post by riesa »

The Hell ma swoich fanów i jest to chyba najpopularniejszy póki co mod, więc nie można im odmówić tego, że sporo ludzi mają. Ale też nie można odmówić innym modom swoich fanów, którzy być może z braku graczy na multi nie graja ale ciągle choćby SP ciągną...
Obishedo

Post by Obishedo »

Noktis wrote:
Obishedo, fakt jest taki, że obecnie nie ma i w najbliższym czasie nie ma się co spodziewać że będzie. Może za jakiś czas ale i to nie jest pewne.

Ps.
Obi, jak do ciebie pisze, to wypada odpisać, ale juz nie musisz.
Chciałem odpisać, ale zauważyłem, że jakiś gość tłumaczy wszystko w translatorze więc sobie dałem spokój i nie odpisałem nic...

P.S. Czekam na v 6.8
Savrok

Post by Savrok »

Co do multi to nie rozumiem tej całej tajemniczej otoczki wokół tego
Developer nie umie tego zrobić ? Żaden wstyd bo i tak dokonał tyle że wszyscy są już zachwyceni obecna wersją belzebuba i nie pisze tylko o krajowych graczach.
Najuczciwiej i najrozsądniej było by kogoś wynająć do implementacji tego trybu [multi] nawet jeśli to miało by kosztować, bo może i nasz wkład był w to znikomy ale też poświęciliśmy tej grze sporo czasu i chcieli byśmy kiedys razem ze sobą pograć swoimi postaciami. Bo każdy szanujący się fan diablo jak i teraz belzebuba w głębi duszy na to liczy a pisanie po tym wszystkim tekstów w stylu "A może w ogóle nie będzie multi" jest troche deprymujące.
riesa

Post by riesa »

Widzisz Savrok... Może tu chodzi nie o to by kogoś wynająć tylko czy wogóle pewne rzeczy sa możliwe. Zobacz na inne mody na przestrzeni lat. Robione głównie pod multi i single ponoć się wysypywały. Tu jest odwrotnie. Devsi chcą każdy feature singla zaimplementować do multi. Nikomu jeszcze się nie udało quest uniqów do multi wrzucić, questów single-only, lokacji specjalnych... Jeśli mamy tu tak zdolnych devów to może jednak Diablo ma pewne ograniczenia, które nie pozwalają na stworzenie multi nawet w połowie wyglądającego tak jak chopaky chcą...
BrightLord

Post by BrightLord »

Jedyny problem to czas.

Gdzies trzeba mieszkac i miec co jesc...
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Savrok, krótko mówiąc - w sprawie multi nic jeszcze nie ruszyło, nikt nie będzie obiecywał jesli nie ma pewności że cokolwiek powstanie. Tu nie ma żadnej tajemnicy. Po prostu nic w tej sprawie jeszcze nie ruszyło. Najpierw trzeba wyeliminować bugi z singla. Jeszcze są inne cechy, które są w planie ale nie wiadomo czy będą itd. Pamiętasz 40 "znaków" które zrobiłem? Było w strefie dewelopera... (specjalnie napisałem "znaków" żeby nie zdradzić innym o czym mowa :-) Kto wie może znajdą w przyszłości jakieś zastosowanie w grze.
Post Reply