Wskazówka

Diablo 1 HD, codename Belzebub - General forum.
Post Reply
sherrwood

Wskazówka

Post by sherrwood »

Jestem w tym momencie na nightmare magiem i mam problem z The Summonerem. A mianowicie próbowałem bić go z spelli zadających fire cold i lighting dmg ale wygląda na to że ma immune na wszystko. Jakaś wskazówka co można zrobić czy ewentualnie resetować level to mu się zmienią bonusy?
warglad

Post by warglad »

Tak, na tym poziomie trudności trudno niektórych bossów pokonać. Ja z tymi, których nie mogłem pokonać (prócz questowych) wciągałem w jakieś miejsce na uboczu i tam pozwałem siebie zabić. Po wskrzeszenie w mieście omijałem to miejsce. W ten sposób jestem teraz magiem na helu, ale to już każdy sam musi rozstrzygnąć czy warto tak robić.

Podro. Wojtek z Tczewa
riesa

Post by riesa »

Sorcerer głównie służy do szybkiego przejścia do jak najdalszych poziomów trudności by zbierać przedmioty a dopiero później żeby przejść grę, bo jest chyba jedną z trudniejszych postaci do przejścia całości. Dlatego na początku lepiej omijać niepotrzebne questy i wrócić do nich dopiero z odpowiednim ekwipunkiem. Ale to tylko mój sposób gry. Jeśli wolisz robić wszystko po kolei to lepiej restartować grę póki nie będzie miał coś wrażliwosci albo podbić trochę lvl.
Hato

Post by Hato »

Ja probowalem odrazu wszystko robic i mi się udawało po paru próbach. Nosze jako 2 broń taką, która ma fire i lighting immune reduce. Bije się długo ale daje rade
Post Reply