Nie chodziło mi o to ile FPS generuje gra (może źle pytanie było sformułowane), tylko o ilość klatek animacji grywalnej postaci - liczba obrazków na które składają się wszystkie ruchy czy konfiguracje. Myśli mi się zrobienie takiej nieco mroczniejszej łotrzycy która podchodziłaby już pod assassinkę. Jednak po głębszych przemyśleniach to raczej odpada - animacji jest za dużo, by ręcznie edytować każdą klatkę

Tak więc...
Jaki program polecacie do stworzenia modeli 3D umożliwiający animację? Najlepiej darmowy i nie wymagający więcej, niż OpenGL 1.4. Wiem, że musi być wszystko odpowiednio ustawione i dopasowane do gry. Wcześniej co prawda po głowie chodził mi Blender, ale on ma za duże wymagania jak na mój wiekowy sprzęt

I nic nie obiecuję, teraz magicznie robi się coraz mniej czasu i prognoza na przyszłość nie jest obiecująca. Na razie chcę się tylko pobawić. Jeżeli uda mi się stworzyć coś co ma ręce, nogi i jakoś wygląda to udostępnię. Być może zabiorę się za resztę dodatkowych postaci, a nie gra się bliźniakami

Jeżeli macie jakieś ciekawe tutoriale jak np. dodać stworzoną postać do gry czy eksportować, to wyślijcie linka, przyda się. Mogą być po angielsku. Jeśli nie, ja i tak dojdę jak się to robi. Pewne drobne pojęcie już mam o grze, ciekawych programach, pliczkach mpq, itd.