Pyatnie odnośnie zapisywania stanu gry

Diablo 1 HD, codename Belzebub - General forum.
Post Reply
Max11

Pyatnie odnośnie zapisywania stanu gry

Post by Max11 »

Rozumiem że jedyny sposób na zapisanie staniu gry to wyjście z gry. W związku z czym mam pytanie. Po wyjściu z gry, ponownym uruchomieniu i wczytaniu zapisu wszystkie statystyki postaci jak i posiadane przedmioty i questy do wykonania są zapamiętane ale poziomy te które już przeszłem (wybiłem wszystkie stwory) ponownie są zapełnione potworami i są w innej konfiguracji jakbym zaczynał grę od nowa. O co tutaj chodzi?
Obishedo

Post by Obishedo »

Dlatego w grze masz coś takiego jak punkty nawigacyjne, rozmieszczone są one na parzystych poziomach czyli: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 oraz 16. Do tego jeszcze masz wejścia bezpośrednie z miasta czyli: Dungeon - 1 dlvl, Catacombs - 5 dlvl, Caves - 9 dlvl, Hell - 13 dlvl na które musisz spełniać wymagania dotyczące odnośnie poziomu postaci. Gra jest przygotowywana pod tryb multiplayer czyli taki w którym mobki po wejściu po new game są rozmieszczone na poziomach na nowo. Służy to nabieraniu doświadczenia przez postać. Jak wiadomo w grze masz do wbicia 60 poziomów doświadczenia. Wbicie ostatnich polega na tym, że będziesz non stop grać na ostatnich lokacjach poziomu trudności Torment. Dlatego też za każdym razem po New Game wchodzisz i wybijasz potwory, bo nie ma innego sposobu na wbijanie doświadczenia.

Pozdrawiam!
Post Reply