Which class are strongest?

Diablo 1 HD, codename Belzebub - General forum.

Which class are strongest

Warrior
1
4%
Rogue
5
21%
Mage
10
42%
Necromancer
4
17%
Barbarian
2
8%
Assasin
2
8%

Total votes: 24
riesa

Post by riesa »

Jesteś pewien ze 80str/20dex biżu dałoby więcej niż 80dex/20str? Wydaje mi się, że podbicie crit chance daje więcej jednak niż podbicie crit dmg. Poza tym... Ten twój dps ze skrinów. Jeśli nie masz ele pen to automatycznie dps ci spada z 13,5k na 10k. Ciekawi mnie za to z jaką bronią latasz ze cie cth interesuje. Nie wiem jak wyglądają high end itemy dla assy ale wydawało mi się ze ignored target defense powinno tam być...

A co do tematu... Mi się (znowu) wydaje, że jednak roużyczka od asski lepsza. Zrewiduję to jak będę miał czas na wyexpienie jej i pociągnięcie dalej (37lvl a dalej nie moge nightmare'a zbic... Uroki jej low hp) ale mając wysoki dps załadować mobowi z rozszczepionej strzały z 8 takich strzał (jak jest blisko) to robi siekę. Ale mówię...Muszę mieć troche czasu tą dziadygę podexpić i wyfarmić jakiś zacny gear dla niej. Inaczej się nie przekonam.
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

80 str/50 dex x 3 (amu + 2x ring) = 240 str/150 dex

przy obecnych itemach a z wymienioną jedynie biżuterią, owocowałoby statami w postaci 444 str i 467 dex. Przy takiej wartości dexa szansa zadania obrażeń krytycznych wynosiłaby na oko 100-110%, więc próg zostałby osiągnięty nawet kosztem mniejszego upg dexa względem siły, a siła to przecież fizyczne dmg w czystej postaci 8)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Przekonasz się. Patrz.

Image Image Image Image

Ale liczyć mi się tego nie chce, może później edytuję posta :roll:

Btw, nie podkręcałem statów żadnej postaci eliksirami przed zrobieniem zdjęć.
riesa

Post by riesa »

Na tej twojej roużyczce masz niski crit dmg... Gdyby trochę to podbić przez str albo czysty +critdmg to byłby fajny boost do dpsu. No nic, kiedyś złożę tą lampucerę i popatrze ile wyciągnąć może ;p
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

Po zmianie łuku na inny. Spadek dps o 1k/ wzrost celności, szansy zadania obrażeń krytycznych i wartości obrażeń krytycznych.

Image
Gorgutz

Post by Gorgutz »

Ja z kolei mam pytanie, na czym polega przewaga warriora nad barbarzyńcą? Niestety nie miałem czasu lvlować wszystkich postaci i nie wiem jakie skille ma barbarzyńca, a jakie wojownik.
Obishedo

Post by Obishedo »

Gorgutz wrote:Ja z kolei mam pytanie, na czym polega przewaga warriora nad barbarzyńcą?
A kto twierdzi, że niby wojo ma przewagę nad barbem? Moim zdaniem jest odwrotnie :-P
SlapZ

Post by SlapZ »

Obishedo wrote:
Gorgutz wrote:Ja z kolei mam pytanie, na czym polega przewaga warriora nad barbarzyńcą?
A kto twierdzi, że niby wojo ma przewagę nad barbem? Moim zdaniem jest odwrotnie :-P
Imho też, ten jego spamowalny atak na 3 cele bez żadnego kosztu sprawa że barb morduje wszystko jak piła łańcuchowa, a warek nawet z % mana leech musi bić z głową.
Post Reply