I znowu szukam tych cholernych muchomorów na 9

Diablo 1 HD, codename Belzebub - General forum.
Savrok

I znowu szukam tych cholernych muchomorów na 9

Post by Savrok »

Jako że w oczekiwaniu na PiE oraz Wasteland 2 troche zaczeło mi się tesknić za diabełkiem to stworzyłem kolejną już postac i pykam sobie na normalu.
I jak zwykle mam problem z tymi pieprzonymi muchomorami bo czesto gra je ukrywa za ścianami w mało widocznych miejscach.
Wyczyściłem cały level ze złota potworów, skrzynek, beczek a grzybków nie znalazłem i po ok 45 minutach wyłączyłem zirytowany grę.
Stąd moje pytanie czy da się coś z tym gównem zrobić żeby pdświetlało to to na ziemi jak inne itemy [fungal tome np. podświetla]
Bo one się zlewają z podłożem i naprawdę ciężko to czasami zauważyć szczególnie jak gra je gdzieś ukryje między 3 beczkami i za ścianą w dodatku.
Obishedo

Post by Obishedo »

Szukajcie a znajdziecie...

My to chyba poruszaliśmy już na alfa-testach, żeby je pokolorować na inny kolor jak dobrze pamiętam... Wątpie, żeby ktoś np. przeoczył fioletowe grzyby... Czemu taki kolor? Bo, potworów we fiolecie w sumie nie ma (czasem jakiś boss ze żmijowatych ma taki a'la violet). Wiec raczej jak ktoś by zobaczył fiolet to nie pomyliłby ze zwłokami potwora... Najlepiej żeby miały taki kolor jak słynna zbroja Tal Rasha!!! :)
BrightLord

Post by BrightLord »

Jak jeszcze kilkadziesiąt osób napisze że nie może znaleźć to grzyby dostaną własną szklarnie na 9'tym poziomie.
Savrok

Post by Savrok »

Hehe trzymam za słowo.
riesa

Post by riesa »

BrightLord wrote:Jak jeszcze kilkadziesiąt osób napisze że nie może znaleźć to grzyby dostaną własną szklarnie na 9'tym poziomie.
Sarkazm sarkazmem ale w momencie gdy Magic Rock działa jak działa to albo trzeba zabrać mu wyświetlanie altem albo jednak dodać to wyświetlanie grzybkom. Właśnie ich największym problemem jest to, że czasem jak się schowają to szlag człowieka trafia. Z raz czy dwa mi się zdarzyło, że gdybym nie machał kursorem jak ktoś z Parkinsonem to nie byłoby opcji by to dziadostwo zauważyć - tak idealnie w jakimś rogu za ścianą schowane... Żeby znalezienie tego dziadostwa wiązało się z zagadką logiczną to wtedy byłby powód spędzenia dużej ilości czasu nad tym questem. A to jest po prostu najczęściej upierdliwe machanie myszą po kątach...
Savrok

Post by Savrok »

Nic dodać nic ujać riesa, ale autor pewnie zbyt często nie grywa w diablo poza developingiem i stąd taka reakcja a nie inna, którą poniekąd rozumiem.
A to że 50 osób o tym nie pisze nie świadczy o tym że nie jest to upierdliwe.
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Zagraj w Awale tam znajdziesz całą grządkę grzybków :)
riesa

Post by riesa »

Awale to... ;P A tak na serio... Nigdy nie narzekałem na tekstury w oryginalnym Diablo i zawsze się zastanawiałem co za ludzie głupoty gadają, że oczy męczą... Po 2tyg z Belzebubem (bo koło marca zrobiłem podejście do Awake) zrozumiałem o co tym ludziom chodziło xD A tak chciało mi się wtedy wrócić do starych Awake'owych czasów... No ale... może się troszkę ruszę. Chcę zobaczyć tą grządkę xDDD
Noktis
Site Admin

Post by Noktis »

Awake nie Awale :)
Savrok

Post by Savrok »

"Awale" hmmm... lepsze to od twojego Awake ? hehe
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

Awalić to... gdzie są te pieprzone grzyby?!
riesa

Post by riesa »

U twojego najbliższego dealera xP
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

Jadę właśnie na zakupy to skręcę na jarmark do pani Stefki, ona zawsze ma dla mnie grzyby spod lady (głupi komenarz mile widziany).
Savrok

Post by Savrok »

Ja się tylko pytam Noktisa niby dlaczego mam nie zagrać sobie w "Awale" tylko w "Awake".
bo już nic z tego nie kumam, najpierw mówi mi żebym zagrał w "Awale" potem jednak zmienia zdanie bym grał w "Awake" a nie grał w "Awale".
A walić to wszystko już nie wiem w co mam grać : )
Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

Zagraj w bierki elektryczne pod wodą :)
Locked