Gdzie latać po itemy? Na forum jest pełno pięknych dropów , setów itp. a ja się czuje jak biedak . Dropiłem dotychczasowo z tego skarbu ukrytego w tristram , ewentualnie Lazarus ;d.
Edit : Ktoś pograłby w Diablo 2 , przez Tunngle lub Bnet. Wiem że po tym modzie mniej się chce grać w D2 ale mnie dalej ciągnie równie co belzebub ;P
Nie ma stuprocentowych miejscówek na itemy. Ludzie farmią różne lokacje. Po prostu trzeba mieć trochę szczęścia. W klasycznym "Diablo" żeby znaleźć itemki szło się głównie na levele 15 i 16. Tutaj schemat też jest zachowany z tym, że miejsc na farmę jest więcej.
Na pewno drop najlepszy jest na Tormencie. Średnio po oczyszczeniu 1 poziomu można znaleźć kilka Rare'ów i zwykle conajmniej 1 Set czy Unique item
Życiowe itemy dla postaci zwykle padają z poraz pierwszy pokonanych większych bosów. Oczywiście polecam też bieganie na Treasure Map quest do tych skarbów bo tam można znaleźć sporo unikatów ale prędzej czy później kiedy już wpadniemy na Torment będzie trzeba miec naprawdę niezły sprzęt a znalezione wczesniej rzeczy po prostu wywalić
Nie zgodzę się do końca ze stwierdzeniem Roty. Rozmawiałem ostatnio z Savrokiem, który twierdził, że większość sprzętu zebrał na hell/hell (podejrzewam, że MP5<). Sam ciągle latałem wyłącznie na Tormencie MP10 i dropy uni/rare miałem całkiem niezłe, jednak kilku przedmiotów z elitarnych setów znaleźć mi się nie udawało. Poszedłem za radą Savroka i dziś nad ranem polatałem ze dwie czy trzy godziny nekrusem (z gearem ~400mf) po hell/hell MP10. Rezultat? Windforce, Death's Fantom, The Atlantean, Might of Zakarum, Griswold's Heart, i Rathma's Pastoral. Co najlepsze, większość z tego sprzętu poleciała ze zwykłych mobów, lub z obstawy bossów, a zbroja Griswolda wypadła ze skrzynki. Ot tak sobie.
No coś w tym jest... Dużo lepsze itemy mi leciały na hell/hell mp0 niż przez torment do końca jaskiń. A to, że na tormencie dopiero co chwilę lecą kolorowe rzeczy to bujda na resorach. Lecą z taką samą czestotliwościa jak wszędzie indziej. Tak samo bardziej polecam hell/hell niż skrzynie LT z tormenta.
Też może przejdę się po waszej radzie. Narazie nie gram zbyt długo w Belzebuba więc nie miałem okazji konkretnie szukać przedmioty totalnei MFowo, mam 1 postać narazie i jeszcze nie skończyłęm Tormenta A co powiecie o Gamblingu? Bo wydałem na niego fure kasy a na prawdę tylko biżuteria leci ciekawa...