Otóż na jakiej zasadzie to działa? Grałem sobie spokojnie na NM moim Warriorem, który ma dopiero około 30 lvl i spokojnie daje sobię rade z monsterkami na MP10, tymczasem napotykam jakiegoś nędznego szczura z Arcane Power i nie wiem czy to właśnie siła jego Flasha tak bije czy to ma odniesienie do moich obrażeń i odbija je? Ponieważ potworek ten nawet na MP0 ubija mnie dosłownie w ciągu zadania przeze mnie 2-3 hitów czyli około sekundy ^^
Dodatkowo spotkałem czempionki o totalnie masakrycznym połączeniu. Black Death z Arcane Power i Light Enchantem. Po moich kilku uderzeniach maksymalne życie spadło mi do 86 pkt

Głównie interesuje mnie ten Arcane Power, na jakiej zasadzie on działa? Bo skoro już na NM można paść od niego w ciągu chwili to rozumiem, że na Tormencie będę musiał takie champy omijac z dala?
Kojarze tylko coś, że Magiem na jakimś wyższym poziomie trudności bodajże stałem we flashu od Arcane Power i golem też i w sumie bardzo długo wytrzymywaliśmy w porównaniu do tego, ze Warrior pada po sekundzie ^^
e/ Dodam jeszcze info bo troszkę inaczej zadziałało to później. Prawdopodobnie potworki od których padałem miały rówinież Light Enchanta. Inne z samym Arcane wydały się być nieszkodliwe (albo moze mnie nie uderzyły)