Złe kolory, nawet po wpisie do rejestru.

Dyskusje/Sugestie dotyczące moda
Post Reply
MrAks
Posts: 30
Joined: 19 Oct, 2013 22:53

Złe kolory, nawet po wpisie do rejestru.

Post by MrAks »

Dzień dobry.

Posiadam Diablo I (bez dodatku Hellfire), zainstalowany patch 1.09 i zainstalowany mod Awake.
Z tego powodu, iż Diablo nie działa poprawnie na Windows 7, robię wpis do rejestru... Niestety nie pomaga mi ten wpis, dalej mam złe kolory :/.

Czy mógłby mi ktoś pomóc?
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Upewnij się, czy posiadasz czy plik reg jest przeznaczony dla Awake. Byc może ożyłeś plik reg przyrzeczony dla standardowego Diablo 1 i stąd nadal te problemy z kolorami w grze.. Plik z wpisem do rejestru przeznaczony dla moda The Awakening możesz pobrać tutaj: http://diablo1.eu.org/?en_diablo-1-on-windows-7,36
MrAks
Posts: 30
Joined: 19 Oct, 2013 22:53

Post by MrAks »

Próbowałem właśnie wpis z Diablo, jak i ten z moda Awake. Również testowałem wgranie wersji 32 jak i 64bity :/
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Spróbuj użyć tego programu https://sites.google.com/site/awakemod/ ... y_Tool.zip po odpaleniu musisz podac sciezke do pliku exe. Mod posiada 4 pliki EXE 2 polskie wersje i 2 angielskie, znajdują sie one w katalogu game/ Tylko nie pomysl z launcherem czyli Awake.exe :)
Daj znać czy zadziałało.
MrAks
Posts: 30
Joined: 19 Oct, 2013 22:53

Post by MrAks »

Niestety nie pomogło :(.
Wskazałem plik AwakePL-No-CD i dalej to samo.

Pomógł mi częściowo patch, który włącza w Diablo vsync i można grać w oknie (nosi nazwę diablopatch0.0.8 ), lecz niestety nie do końca pomogło w Awake.
Na innych serwerach wszystko okej, a jak gram w Awake MOD, w battlenecie znikają wszystkie napisy i dodatkowo się "kraszuje" po kilku minutach w grze. Próbowałem także w single player, lecz jest identyczna sytuacja jak na multiplayer :(.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Spróbuj użyć tego:
https://sites.google.com/site/awakemod/ ... -awake.zip

Pliki aqrit.cfg i ddraw.dll wrzuc do katalogu game/ tam gdzie masz cztery pliki exe. Troche tam pozmienilaem w konfugu i u mnie dziala. O tym diablopatch0.0.8 to nie słyszalem, mógłbys podesłac to moze dałoby sie go skonfugurowac pod awake, bo to w sumie to samo co D1 :)
MrAks
Posts: 30
Joined: 19 Oct, 2013 22:53

Post by MrAks »

Tutaj jest ten patch 0.0.8:
http://www.speedyshare.com/juZVE/diablopatch008.rar

Ten patch 0.0.8 ma podobną metodę działania co Twój, ponieważ również posiada plik ddraw.dll i plik tekstowy do konfiguracji:

Code: Select all

[video]
windowedRes=800x600
fullscreenRes=640x480
fullscreen=1
vsync=0
[dev]
debug=0
Ten Twój sposób niestety nie działa :(. Dalej mam tęczowe kolory :(.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Ciekawe jakiego systemu Windows 7 używasz, bo te rozwiązania powinny naprawić problem z kolorami na Win 7.

Przedstawię ci jeszcze jedną metodę na rozwiązanie tego peroblemu i powinna być skuteczna.

Wejdź na tą stronę http://diablo1.ovh.org/?diablo-1-na-windows-7,146 i znajdź "Metoda 1. Zamknięcie explorera" Jest to opis przedstawiający najskuteczniejszą metodę czyli zamknięcie explorer.exe. Masz tam specjalny plik bat do pobrania, mozesz go w notatniku otworzyć i wystarczy tylko zmienić w trzeciej lini nazwę diablo.exe na nazwę pliku exe, który chcesz uruchomić.
MrAks
Posts: 30
Joined: 19 Oct, 2013 22:53

Post by MrAks »

Mój sytem to Windows 7 ULTIMATE 64bity.

Tego z plikiem .bat i wyłączeniem ręcznie explorera też już próbowałem i żadna metoda nie działa, poza tą z patchem 0.0.8 :(.
Tyle, iż z tym patchem nie mogę pograć w mod Awake :(
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Spróbuj tak skonfigurowany plik https://sites.google.com/site/awakemod/ddwrapper.rar To jest domyślna konfiguracja.
MrAks
Posts: 30
Joined: 19 Oct, 2013 22:53

Post by MrAks »

Ja w domu będę dopiero w czwartek. Wtedy sprawdzę i dam znać czy sytuacja się zmieniła :).
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests