Zmiana poziomu trudności

Dyskusje/Sugestie dotyczące moda
Post Reply
pawel123
Posts: 5
Joined: 30 Dec, 2015 23:21

Zmiana poziomu trudności

Post by pawel123 »

Mam 22 poziom na Single Player. Jakie trzeba spełnić warunki aby zagrać na koszmarze lub piekle?

Oraz na Patchu 6.9 w Questach nigdy nic nie widzę poza numerkami od 1-20. Coś tam zasłania.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Mam 22 poziom na Single Player. Jakie trzeba spełnić warunki aby zagrać na koszmarze lub piekle?
Obecnie nie ma możliwości zmiany poziomu trudności w trybie single player. W trybie multiplayer możesz to zrobić.
Oraz na Patchu 6.9 w Questach nigdy nic nie widzę poza numerkami od 1-20. Coś tam zasłania.
Pod klawiszem "Quest" znajduje się skrytka a te numerki to zakładki w skrytce.

Image
User avatar
Obishedo
Posts: 425
Joined: 09 Mar, 2013 14:14
Location: Jab?onowo Pomorskie - Poland
Contact:

Post by Obishedo »

W trybie Single player występuje de facto tylko poziom Normal, ale jest pewien trik by grać na Nightmare bądź Hell. Jeśli np. masz postać na battlenecie którą osiągnąłeś 30 poziom to odpalasz na BN grę na koszmarze lub piekle. Wychodzisz z battlenetu, robisz New Game na singlu i masz ostatni poziom trudności na którym grałeś na battlenecie. Krótko mówiąc: w Single Player na Piekle możesz już grać od 1 poziomu :) Jednakże nie wiem czy taki rodzaj rozgrywki jest do końca legalny, gdyż może być to uznane za czit (świadome korzystanie z błędów w grze).
Image
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Nie trzeba mieć konta na Battle.net, żeby to zrobić. Można grac poprzez Direct Cable Connection albo UDP. Możliwe, że za jakiś czas pojawi się w Awake opcja wyboru poziomu trudności w trybie Single Player bo z tego co widzę, to sporo ludzi gra w trybie dla pojedynczego gracza.
Last edited by Noktis on 31 Dec, 2015 15:59, edited 1 time in total.
pawel123
Posts: 5
Joined: 30 Dec, 2015 23:21

Post by pawel123 »

Dzięki za info, przydałaby się opcja zmiany poziomu jak w HF.
Co do Questów to w życiu bym sie nie spodziewał tam skrytki (jest przecież skrzynia w mieście).
pawel123
Posts: 5
Joined: 30 Dec, 2015 23:21

Post by pawel123 »

czy da się zagrać na multi mając sejwy na singlu? czy trzeba grać od nowa? Albo jakoś przerzucić itemy do skrzynki?
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Nie da się, ponieważ postacie z single player nie są kompatybilne z postaciami z trybu multiplayer.
User avatar
Obishedo
Posts: 425
Joined: 09 Mar, 2013 14:14
Location: Jab?onowo Pomorskie - Poland
Contact:

SKRZYNKA

Post by Obishedo »

czy da się zagrać na multi mając sejwy na singlu? czy trzeba grać od nowa? Albo jakoś przerzucić itemy do skrzynki?
Odpowiadam na pytanie nr 3 "Czy da się przerzucić itemy do skrzynki?"

W zwykłym "Diablo" NIE bo nie mamy przecież skrzynki!, jedynie za pomocą czitów możemy taką skrzynkę mieć w grze - nie będę reklamować tych programów.

Natomiast w "Awakening" już TAK, gdyż mamy współdzieloną skrytkę (właśnie pod klawiszem Q). Współdziała ona zarówno na Single Player jak i na Multi Player. Jednak też to nie jest uczciwe ponieważ, skrytka ta wyrosła na programie, który w pewnym stopniu "czituje" grę. Sam w "Awakening" z ciekawości przeniosłem sobie z Single Player na Multi Player hełm Veil of Steel, który jak wiadomo, jest przedmiotem questowym dostępnym wyłącznie na Single Playerze. Jeśli cenisz sobie legalną uczciwą rozgrywkę to nie skorzystasz przecież z tego świadomego buga w grze :D
Image
pawel123
Posts: 5
Joined: 30 Dec, 2015 23:21

Post by pawel123 »

dzięki za odpowiedzi. Na multi już nie będę zaczynać gry od nowa. Może za rok jak tu zajrzę to będzie update moda z wyborem trudności jak na HF : )
User avatar
Obishedo
Posts: 425
Joined: 09 Mar, 2013 14:14
Location: Jab?onowo Pomorskie - Poland
Contact:

Post by Obishedo »

Na multi jeśli grasz z kimś to exp leci wam obu jeśli jesteście w tej samej lokacji, więc mógłbym pomóc Ci wbić odpowiedni poziom. 22 poziom jak pisałeś to kwestia góra pół godziny biegania za mną. Niestety nie mogę zakładać gier bo coś mi nie działa z portami...

A druga rzecz to... ech tylko 22 lvl?! Solo to zająć Ci może jakieś 8 godzin góra więc co to za strata...
Image
pawel123
Posts: 5
Joined: 30 Dec, 2015 23:21

Post by pawel123 »

wiem, że to nic wielkiego. Po prostu wolę grać jako single player z normalnym zapisem/wczytaniem gry. Skoro takiej nie ma możliwości obecnie, to poczekam i zajrzę w przyszłości.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Możesz też zalajkowac stronę na Facebooku, bo tam pojawiają się informacje o aktualizacjach.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests