Hotfix 1.044

Diablo 1 HD, codename Belzebub - General forum.
BrightLord

Post by BrightLord »

Gamma_Corvi

Post by Gamma_Corvi »

@Savrok

Nie przypominam sobie żebym wzorem cwaniaka krył się za aluzjami jak za plecami większych kumpli. Sądziłem, że wyraziłem jasno i dobitnie moje stanowisko w zaistniałej sytuacji choć prywatnie nic do Ciebie nie mam w dalszym ciągu. Spatchowałem wersję do 1.044 i żadna z moich postaci nie odczuła zmian innych niż te, które zostały wymienione w change logu. Resztę (o ile jakaś istnieje) dopowiedz sobie sam. Jak dla mnie temat zamknięty.

@Obi

Daj znać jak się czuje mag po zaaplikowaniu czopka na muchomoroidy 1.044.
Savrok

Post by Savrok »

No i na tym "hotfixie" wszystko jest ok, ale niektórzy wcześniej niemogli się powstrzymać i musieli wyciągać zdania z kontekstu dodając napis złapany.

Czyli "łopatologicznie" czego to była wina patha czy moich rzekomo [ jak niektórzy tu twierdzą] czitowanych postaci ... ?
Prosiłbym o jasną odpowieć bo ciekawi mnie to
BrightLord

Post by BrightLord »

Tu masz liste możliwych przyczyn:

1. Postać ukończyła dawno temu quest, który wtedy dawał jako nagrodę więcej punktów do rozdania.
2. Postać wypiła spectral elixir lub użyła symbol of the abandoned god innej postaci (był bug, który pozwalal je przekazywać przez skrzynke)
3. Kod testujący nie brał pod uwagę, nietypowego scenariusza zakończenia questa ze spectra elixir
4. Faktycznie punktów było za dużo.

Nowa wersja po prostu resetuje twoje punkty i normalizuje ilość punktów do rozdania na podstawie poziomu postaci oraz wykonanych questów.
Savrok

Post by Savrok »

Jeśli miałbym wybierać coś z tych odpowiedzi to mogło to być
1- jako że mam jeszcze leciwe postacie które śmigały na alfie
3- być może z tym było ale bardziej obstawiałbym punkt 1
Ponad to u barbarzyńcy za Abandoned god i Spectrala dostaje się dodatkowo 3 ptk na rozdzielenie jako że ta klasa ma zero magii.

Co do postaci to porównałem moje statystyki barba z filmiku który kiedyś nagrałem na starszej wersji z tymi z najnowszego hotfixa 1.0441 i wszystko jest tak samo jota w jotę, znaczy łumacząc dobitnie nie zmniejszyła mi się np siła o 50 czyli to chyba jednak wyklucza punkt 1
Rota

Post by Rota »

Potwierdzam nieudolność tego fixa, staty postaci się zresetowały i poziom też (oczywiście same punkty doświadczenia bo poziom pozostał wysoki) Wypada na to, że trzeba będzie od nowa grac gdyż nie moge nosić nawet przedmiotów... Ale porażka :/
Post Reply