Statystyki maga
Oj zdecydowanie. VIT nie jest potrzebne ani trochę. Przed Manashieldem może się wydawać, że tak pomaga ale faktycznie jest to zbędne. DEX tak samo, bo mag nie używa broni wymagających DEXa. Nad kilkoma punktami w STR można jeszcze debatować, ale jak mówiłem. Jak ma się lekko skopanego maga, któremu można założyc setup z MF to można cierpliwie wyfarmić sprzęt dla sorca, który może ładować wszystko w MAG.
no ja niestety zaczynalem Belzebuba magiem i jeszcze nie wiedzialem z czym to sie je
w d1 byl max statystyk do tego jeszcze potionki dodajace atrybuty. wiec w moim magu jest niestety sporo bledow poczatkujacego. za duzo punktow poszlo w strange i kilka zmarnowalem wlasnie na vitality oraz dexterity. necromancera juz robie idealnie
p.s. przydaloby mi sie zresetowanie rozdanych punktow ale jednak z drugiej strony to mocno cheat wiec nie skorzystam.

p.s. przydaloby mi sie zresetowanie rozdanych punktow ale jednak z drugiej strony to mocno cheat wiec nie skorzystam.
No ja tak samo nie wiedziałem, że nie ma tu maksa i troche w swoim magu nabroiłem... Więc ten mi lata teraz z itemami MF i zrobiłem sobie drugiego na max MAG i przerzuciłem na niego itemy, które na pierwszym magu używałem do progresu. Pewnie zda rezultat jak tylko znajdę kilka więcej ksiąg Blizzardów i Guardianów xD Bo narazie mimo tylko 6lvl różnicy to tym maxem gra się trudniej...MazuR wrote:no ja niestety zaczynalem Belzebuba magiem i jeszcze nie wiedzialem z czym to sie jew d1 byl max statystyk do tego jeszcze potionki dodajace atrybuty. wiec w moim magu jest niestety sporo bledow poczatkujacego. za duzo punktow poszlo w strange i kilka zmarnowalem wlasnie na vitality oraz dexterity. necromancera juz robie idealnie
![]()
No przecież kapliczki to największa frajda, zobacz co np. w zwykłym Diablo można zrobić za pomocą Hidden Shrine:MazuR wrote:podziwiam wytrwalosc w szukanie kapliczekObishedo wrote:
na tej stronce sobie sprawdź co daje kapliczka Mysteriousnigdy sie w to nie bawilem ale jak widac chyba kiedys trzeba bedzie zaczac
http://tristr.am/character.php?characterid=1500
F.I.T. jeśli go kojarzysz hiddenuje (zwiększa durability) wszystkie swoje itemy jak się da. Jest też kapliczka co daje +1 do każdego poznanego czaru a od tylko jednego odejmuje zaledwie 1 punkcik. Prawda, że opłacalne? Radzę sobie obczaić kapliczki co i jak bo w Belzebubie doszły zupełnie nowe, których w Diablo 1 nie mieliśmy.