Patch v6.9

Dyskusje/Sugestie dotyczące moda
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Patch v6.9

Post by Noktis »

Wydany został patch v6.9 oto zmiany:
  • - Dodane nowe przedmioty bazowe: Battle Sword, Great Battle Axe, Battle Staff, War Mace, Tabard, Battle Armor.
    - Niektóre z nowych bazowych przedmiotów posiadają specjalne właściwości.
    - Zmieniono statystyki unikatów: Inarius' Talisman, Pentagram, Izual's Amulet, Iced Fist, The Bleeder, Angelic Helm, Gotterdamerung, Perun's Crown, Gleamsong, Hurricane, Mysterious Bow, Naj's Might, Edge of God, Vizjerei Defender, Aguinara's Hatchet, Iced Plate, Necromancer's Plate.
    - Usunięto Fast hit recovery z Knuckle
    - Usunięto Infravision z Ankh
    - Diablo Torch został zintegrowany z grą, dzięki czemu nie będą występowały juz problemy z jego uruchomieniem.
    - Niektóre wysokopoziomowe unikaty będą mogły wypaść tylko na poziomie trudności Nightmare i Hell.
    - Poprawiono kilka literówek.
    - W menu wyboru połączenia multiplayer, dostępne są opcje Battle.net, Local Area Network (UDP), Tunngle Network (UDP).
Uwaga!
Po zainstalowaniu patcha niektóre unikaty mogą się zmienić w inny przedmiot.
User avatar
Obishedo
Posts: 425
Joined: 09 Mar, 2013 14:14
Location: Jab?onowo Pomorskie - Poland
Contact:

Post by Obishedo »

A więc skopiowałem jak zawsze się to robiło przy wyjściu nowego patcha no i natrafiłem na problemy.

Single Player nie działa mi, klikam na niego i cały czas jestem w głównym menu gry, tak jakby w ogóle nie istniał.

Multiplayer - do wyboru poza Battlenet nie mam nic, jakiegokolwiek UDP czy Tunngle nie widzę tutaj.

Próbowałem wejść na Battlenet, także bez skutku... Nie łączy mnie z nim...
Patcha wgrałem na wersję 6.8 więc nie wiem czemu nie chodzi. Odpala inaczej niż 6.8 bo Torch już się nie wgrywa wcześniej a jest przecież zaimplementowany bezpośrednio do gry. Próbowałem instalować, odinstalowywać i nic nie pomaga.
Image
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Robisz cos źle. Zainstalowałem przed chwilą wersje Awake v6.5 full na nią wrzuciłem patcha i nie ma żadnych problemów. Oczywiście musisz zastąpić wszystkie pliki z patcha. Moda uruchamiaj przez launchera. Upewnij się czy w menu wersję 6.9
User avatar
Obishedo
Posts: 425
Joined: 09 Mar, 2013 14:14
Location: Jab?onowo Pomorskie - Poland
Contact:

Post by Obishedo »

Nie da się tu czegokolwiek zrobić źle bo z Winrara wrzucam pliki do folderu z Awake i mnie pyta czy je zmienić więc potwierdzam, że tak. Naprawdę nie jest to mój pierwszy patch jaki wgrywam na tej modyfikacji. Działały mi wersje testowe. Działały taki patche jak 6.7 czy 6.8 więc nie wiem czemu nie dziala 6.9. Zrobiłem jak mówiłeś. Ściągnęłem wersje 6.5 i na nią wrzuciłem patcha 6.9. Problem jest nadal taki sam. Najwidoczniej na tym patchu jest coś skopane bo wgrywałem go na wersję 6.8 i 6.5 i problem jest identyczny. Przypadek? Wątpię. Poszedłem krok dalej i wgrałem go na wersje testowe, które mi wysłałeś. I teraz zagadka, Ja się zachowała gra? Dokładnie tak samo czyli: nie można grać SP a na MP masz tylko Battlenet z którym nie można się połączyć...
Image
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Jaki masz system operacyjny? W katalogu "game" masz plik sndi.nc to pozostałość po patchu v6.8, spróbuj zmienić mu rozszerzenie na sndi.nx i zastąpić istniejący plik.
User avatar
Obishedo
Posts: 425
Joined: 09 Mar, 2013 14:14
Location: Jab?onowo Pomorskie - Poland
Contact:

Post by Obishedo »

win7 64bit i mam plik sndi.nx tylko bo żadnego z rozszerzeniem nc nie było... Dodam, że patcha wgrałem na v6.5 i nic nie dziala.
Image
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Tu go możesz pobrać http://www.speedyshare.com/rh8Fx/sndi.nx
Problem pewnie stanowi twój Windows. Na kanale widzę dwie osoby są teraz więc nie maja problemów.
User avatar
Obishedo
Posts: 425
Joined: 09 Mar, 2013 14:14
Location: Jab?onowo Pomorskie - Poland
Contact:

Post by Obishedo »

Pobrałem i zamieniłem. Teraz sprawa wygląda tak:

Single Player - działa

Multi Player - są wszystkie stare opcje czyli Battlenet, IPX, Modem, Direct Cable Connection oraz UDP. Próbuję wejść na Battlenet i mam "connecting to fastest server" a po jakimś czasie wyskakuje czerwone okienko, że nie mogę się połączyć. Niby mogę sobie pograć na UDP no ale co to za frajda skoro mamy Battlenet a mi coś nie działa...
Image
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

start->uruchom-> wpisz regedit i znajdz klucz awake.net i go usuń. TO powinno załatwic sprawe z Battlenetem.
User avatar
Obishedo
Posts: 425
Joined: 09 Mar, 2013 14:14
Location: Jab?onowo Pomorskie - Poland
Contact:

Post by Obishedo »

Ok pomogło! Dzięki serdeczne!
Image
User avatar
Najtmar
Posts: 16
Joined: 22 Oct, 2014 13:09
Location: Warszawa

Post by Najtmar »

Tak jak Obishedo , na wersję 6.8 zainstalowałem tego nowego patcha 6.9.
Do wyboru w multi miałem tylko Battenet , z którym się połączyć nie mogłem :
Po chwili ładowania z tabelą "connecting to fastest server" , wywala ten błąd "Unable to connect Battle.Net. You may be trying to connect to an invalid battle.net server If using a modem you may need to manually connect to the internet before connecting to battle.net for more information go to".
potem odinstalowałem wszystko i zainstalowałem patch Awake v6.5 i na ten patch zainstalowałem 6.9.
Wybór połączeń i sieci Multiplayer jest większy za to cały czas się połączyć nie mogę.Usunięcie klucza awake.net , również nie daje rezultatu.
Dodam , że mam windows xp.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Pobierz ponownie patcha, jest już poprawiony, wgraj go. W archiwum z patchem jest też plik "run me.reg", uruchom go, wykasuje ci wpis w rejestrze.
User avatar
Najtmar
Posts: 16
Joined: 22 Oct, 2014 13:09
Location: Warszawa

Post by Najtmar »

Również nic nie pomaga.
Odinstalowałem i zainstalowałem wszystko od nowa i kur*a zapomniałem skopiować folderu data... łuczniczka lvl 33 poszła się .... :x
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Dziwen bo teraz powinno być OK, Wejdź do rejestru, tam gdzie masz Awake.net kliknij na Configuration i zrób screena.
User avatar
Najtmar
Posts: 16
Joined: 22 Oct, 2014 13:09
Location: Warszawa

Post by Najtmar »

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests