Diablo 1 , a Hamachi

Dyskusje/Sugestie dotyczące moda
Post Reply
Kyho
Posts: 2
Joined: 08 Jul, 2010 23:03

Diablo 1 , a Hamachi

Post by Kyho »

Witam otóż mam następujący problem. Chcemy sobie pograć z kumplami w Diablo 1 Awake przez neta(jeden ma Viste, a my mamy XP). W BN nie możemy się połączyć do gier, przez GameRanger też nie i wpadliśmy na pomysł aby łączyć się poprzez Hamachi, niestety nie wiemy jak to zrobić. Ktoś mógłby powiedzieć co zrobić żeby grać online przez hamachi?
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Nie możecie się połączyć, bo macie zablokowane porty 6112 UDP/TCP należy je odblokować. A dokładnie to osoba zakładająca grę musi mieć odblokowany ten port na Firewallu/Routerze. Na forum wielokrotnie o tym było pisane. Wpisz w wyszukiwarce na forum 6112 a na pewno ci wiele tematów się wyświetli.

Co do hamachi to tu masz filmik jak z tego korzystać. http://www.youtube.com/watch?v=rpe-8s3FAa4

Generalnie instalujesz zakładasz sieć i się łączysz. Należy tylko pamiętać aby łączyć się przez Local area network [UDP]

Możecie również użyć podobnego programu do hamachi o nazwie Tunngle tutaj info jak to zrobić http://www.youtube.com/watch?v=wTppq-djZnA
Kyho
Posts: 2
Joined: 08 Jul, 2010 23:03

Post by Kyho »

Sęk w tym , że jesteśmy razem w sieci i nie możemy się łączyć :P . Próbowaliśmy już wielu sposobów. Co do Battlenetu to mamy odblokowane porty i też nie możemy się łączyć. W GameRangerze inni ludzie mogli dołączyć do mojej gry, ale moi koledzy nie mogli. Nie wiem czym jest to spowodowane.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Problemy są przy łączeniu się osób posiadających ten sam adres IP.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest