sprawa z save

Dyskusje/Sugestie dotyczące moda
Post Reply
Gottrek
Posts: 5
Joined: 04 Dec, 2010 15:45
Location: Krakow

sprawa z save

Post by Gottrek »

witam
gram w przebudzenie v6.5
gdzie znajde folder badzi pliki z savemi
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

A do czego ci to potrzebne?
Gottrek
Posts: 5
Joined: 04 Dec, 2010 15:45
Location: Krakow

Post by Gottrek »

potzrebuje przeniesci na innego kompa
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Przekopuj cały katalog data to wtedy wszystko przeniesiesz. A najlepiej to przenieść cały folder z zainstalowanym modem.
Gottrek
Posts: 5
Joined: 04 Dec, 2010 15:45
Location: Krakow

Post by Gottrek »

ok thx
olo69
Posts: 7
Joined: 12 Dec, 2010 11:02

Post by olo69 »

a czy lokalizacja pliku z save to jakaś wielka tajeminca? Bo ja ją posiadłem zanim w ogóle zacząłem grać :)

odpowiadając na pytanie "po co mi to" odpowiadam: backup kilku plików po kilkadziesiąt kb a nie całego katalogu
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

a czy lokalizacja pliku z save to jakaś wielka tajeminca?
Niektórzy sobie wgrywają postacie z normalnego D1. Oczywiście taka postać nie jest w pełni kompatybilna z modem, ale czasem widze osoby z 50lvl na starcie, to od razu taki dostaje permanentnego bana. Większość gra w awake dla przyjemności, ale niektórzy wolą oszukiwać. Dla takiego od razu mam ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=dtw5Rd6RgJM
odpowiadając na pytanie "po co mi to" odpowiadam: backup kilku plików po kilkadziesiąt kb a nie całego katalogu
Katalog data zajmuje kilkadziesiąt kb.
SynSasiada
Posts: 3
Joined: 05 Mar, 2012 15:14

Post by SynSasiada »

Witam mam pytanie co do kopiowania i podmieniania całego katalogu. Czy nie stracę poprzednich postaci? Na jednym komputerze mam 2 a na drugim 1.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Pliki zostają zastą pione wersją z backupu, więc jesli na komputerze nr 1 stworzules łucczniczke i maga a na komputerze nr 2 stworzyles wojownika to jak zrobisz backup z komputera nr1 i przywrócisz go na komputer nr 2 to wtedy wtedy savy oraz skrytka z komputera nr 2 zostana zastapione tymi z komputera nr 1. Chyba że sejw z komputera nr 2 ma inny numer niż sejw z komoputera nr 1, to wtedy nie zostanie zastąpiony i bedzies zmial 3 sejwy ale skrytka zostanie zastapiona.
azmo
Posts: 4
Joined: 22 Nov, 2012 22:42

witam

Post by azmo »

witam.Mam problem z moimi starymi postaciami z awake.Po rocznej przerwie zachciało mi się grać w diablo awake ale mam problem z moimi starymi postaciami którymi grałem rok temu.Problem polega na tym że gdy skopiuje stare postacie do katalogu data to w folderze je widac ale jak chcę grac na b.necie to już ich tam nie widzę,mogę tylko stworzyć nowa postac a starych nie ma.Stare postacie miałem przez rok czasu na poczcie swojej.Dodam ze kiedyś grałem na winXP i wersja patcha awake chyba6.6 teraz mam win7 i wersje patcha 6.7.Czy zmiana systemu operacyjnego ma coś z tym wspolnego? czy może ten nowy patch nie jest kompatybilny ze starymi postaciami??Proszę o odpowiedz bardzo zależy mi na tych postaciach bo tam miałem bodajze 46 lvl woja i 35 amazonki i szkoda by było zebym musiał grac na nowo bo mam sentyment do tamtych postaci i nabijanego lvl z innymi graczami w tamtym czasie... pozdrawiam...
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Robiąc backup postaci należy cały katalog data skopiować i pózniej przywraca się rownież cały folder data.
azmo
Posts: 4
Joined: 22 Nov, 2012 22:42

Post by azmo »

czyli rozumiem ze już sobie tymi postaciami nie zagram,bo ja miałem te pliki oddzielnie powyciagane z folderu DATA na poczcie luzem.I teraz jak chcę wkleić je do DATA to mi nie wykrywa?I w tym jest problem??
azmo
Posts: 4
Joined: 22 Nov, 2012 22:42

Post by azmo »

dzięki,pokombinowałem i wszystko wróciło do normy,tylko jeszcze kolory,pozdrawiam
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Rozwiązanie problemu z kolorami w modzie masz tuaj http://diablo.phx.pl/awake/?en_diablo-1-on-windows-7,36

A tutaj do klasycznego Diablo 1 http://diablo1.ovh.org/?diablo-1-na-windows-7,146
azmo
Posts: 4
Joined: 22 Nov, 2012 22:42

Post by azmo »

dzięki wielkie
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest