Problem z multi

Dyskusje/Sugestie dotyczące moda
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Czyli ostatnia wersja Torcha jest przyczyną wyrzucania cię z gry. Niestety nie jestem autorem Torcha więc nie mogę tego poprawić. Ale przynajmniej ze starszą wersją nie masz problemów.
User avatar
Geomemnon
Posts: 2
Joined: 27 Nov, 2016 1:13

Post by Geomemnon »

Hej. Dzięki za mod, wygląda na świetny. Mam problem - chcemy pograć we 3 przez tunngle. Dwóch z nas bez problemu jest w grze, ale jak dołącza trzeci to jednego z nas wywala, ciągle tego samego (moja kopia działa bez problemu, z nim w grze działa we 2).
2x Win7 i Win8
Szukam pomysłów, bo wykorzystałem co się dało : \ Mamy każdy swój net osobno LTE. Single player odpala bez problemu, a multi kończy się "Program przestał odpowiadać".
Co może być problemem?

Edit: próbowałem zmiany nazwy torcha, ddraw też. Mamy spachowane tak samo.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Najlepiej jakby każdy z was usunął torch oraz ddraw i wtedy możecie sprawdzić czy błąd się powtórzy. Rozumiem że z gry wywala osobę, która już jest w grze, więc może niech ta osoba spróbuje dołączyć na końcu. Mozna też spróbować aby gracz, którego wyrzuca z gry, utworzył grę i wy byście do niego dołączali. Możecie też spróbować gry przez battle.net, tylko osoba tworząca grę musi mieć odblokowane porty 6112 bo inaczej do nie dołączycie do jej gry.
User avatar
Geomemnon
Posts: 2
Joined: 27 Nov, 2016 1:13

Post by Geomemnon »

Wywala tę osobę bez względu czy ona tworzy grę, czy dołącza przed wyrzucającym ją czy na końcu. Ad. ddraw i torch - ja mam drawa i starszego torcha i kumpel ze mną ze starym torchem i takim też drawem bez problemu przebywa. Dopiero kumpel z win8 go kickuje. A jak win8 tworzy grę/dołączy pierwszy, to tamtemu Diablo crashuje od razu po załadowaniu wspólnej gry.

Przy próbie battle.net pojawia się informacja, że brak połączenia z serverem - coś źle zrobiłem? : \

Co do portów - orientujesz się czy można je odblokować również na androidowym telefonie? Niestety mój zwykły internet blokuje p2p, ma strict NAT itp., portów nie przekieruję.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Sprawdźcie czy wszyscy używacie tej samej wersji. W menu powinno być napisane v6.9b. Dotyczy to również tej samej wersji językowej.
Przy próbie battle.net pojawia się informacja, że brak połączenia z serverem - coś źle zrobiłem?
Prawdopodobnie uruchamiałeś grę przed przed spatchowaniem jej do nowszej wersji, przez co w rejestrze zapisały się stare adresy b.net. W archiwum z patchem jest plik o nazwie "run me.reg", należy go uruchomić i dodać wpis do rejestru.
Nie wiem czy masz zablokowane porty w telefonie. Porty są blokowane przez Firewall w komputerze i/lub routerze. A jak masz z telefonem to nie wiem. Dostawca internetu też może blokować porty niektóre.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests