Problem z multi

Dyskusje/Sugestie dotyczące moda
paulo
Posts: 8
Joined: 17 Jul, 2016 17:24

Problem z multi

Post by paulo »

Witam, razem z bratek chcemy sobie pograć w tego moda. Ja mam win 7 on 10. Nasze komputery są połączone do jednego routera.

Problem polega na tym, że gdy ja dołącze do jego gry albo on do mojej automatycznie mnie wywala. Jego ten problem nie dotyczy.

Odblokowałem port 6112. Próbowaliśmy przez hamachi i bez efektu. Za to wyskakuje mi taki opis błędu.

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: AwakePL.exe
Wersja aplikacji: 2001.5.11.1
Sygnatura czasowa aplikacji: 3afc897c
Nazwa modułu z błędem: TorchDia.dll
Wersja modułu z błędem: 0.0.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 554b21b5
Kod wyjątku: c0000094
Przesunięcie wyjątku: 000035ff
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 9b10
Dodatkowe informacje 2: 9b10676100727cdc4ebf4d8387c9b2e0
Dodatkowe informacje 3: 884c
Dodatkowe informacje 4: 884c1db910439045f7a77703bf03f9e7

Ktoś coś podpowie?
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Gracie na battle.net? Z tego co pamiętam w Diablo 1 są problemy jeśli dwie osoby używają tego samego IP.
paulo
Posts: 8
Joined: 17 Jul, 2016 17:24

Post by paulo »

Nie gramy na BN. Nie możemy ściągnąć patcha bo nam chrome blokuje :D
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Po poprzedniej wiadomości wnioskuję że masz moda zaktualizowanego do wersji co najmniej 6.8, więc jakiego patcha nie możesz pobrać?
Jak gracie w multiplayer? Przez Tunngle?

BTW
Jeśli chrom zablokuje jakiś plik, to wchodzisz w pobrane pliki i przy danym pliku klikasz "odzyskaj" (czy coś w tym stylu).
paulo
Posts: 8
Joined: 17 Jul, 2016 17:24

Post by paulo »

Mam wersję 6.9B. I nie mogę pobrać patcha, żeby pograć na BN (to jest wersja 1.09?).

Image
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Mod bazuje na wersji v1.09, nie musisz instalować patcha. Zresztą patch jest do starszych wersji Diablo a nie do Moda :)

1. Nie możesz się połączyć z Battle.net, bo zmienił się adres IP serwera, dlatego należy uruchomić plik Run_me.reg , który znajduje się w paczce z aktualizacją do wersji 6.9b. Jeśli grasz na tunngle (bo nie napisałeś gdzie grasz), to tam nie trzeba odblokowywać portu 6112. Odblokowanie portów jest wymagane tylko na Battle.net.

2. Po screenie widzę, że chyba używasz jakiegoś wrappera ddraw.dll i uruchamiasz grę w oknie. niektóre wrappery psują obraz informacyjny battle.net, co widać na screenie. Jeśli mas zproblemy z kolorami na Win 7 to możesz użyć tego rozwiązania i usunąć (lub zmienić nazwę) pl ddraw.dll (o ile go używasz bo mogę się mylić) http://diablo1.ovh.org/awake/?diablo-1-on-windows-7
paulo
Posts: 8
Joined: 17 Jul, 2016 17:24

Post by paulo »

Próbowaliśmy przez tunngle i bez. Niestety w każdym przypadku nas wywala. Ddraw.dll używam, ponieważ mój monitor nie obsługuje rozdzielczości 640x480 a w takiej diablo się odpala.

Dzięki za pomoc ale chyba sobie z brackim nie pogramy. Grałem solo w tego moda i jest świetny. Wielka szkoda ale cóż zrobić, gra stara jak świat.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Powiedz mi jeszcze jaki masz system operacyjny i kartę graficzną.

Zmienić nazwę tego pliku TorchDia.dll i wtedy spróbujcie się połączyć.
Dzięki za pomoc ale chyba sobie z brackim nie pogramy.
Bądź optymistą. Spróbuję rozwiązać problem tylko muszę mieć więcej danych :) Jeszcze spróbuj z bratem się połączyć przy użyciu zwykłego diablo 1 v1.09. Jeśli nie możesz pobrać patcha by zaktualizować grę, to tutaj masz już zaktualizowane pliki do Diablo v1.09 http://www14.zippyshare.com/v/zyAAhPB5/file.html wystarczy, że wypakujesz i odpalisz. Spróbujcie się połączyć na battle.net przy użyciu tej wersji (dodaj też ddraw.dll którego używasz.)
paulo
Posts: 8
Joined: 17 Jul, 2016 17:24

Post by paulo »

Mam Windowsa 7 Ultimate a karta to MSI GTX 970. Przy odpalaniu włączamy kompatybilność z systemem Windows XP SP 3. Jutro spróbuje zmienić nazwę tego pliku, pobierzemy Twoja wersje diablo i będziemy próbować dalej.
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Jeśli ten sam problem pojawi się przy czystym niezmodyfikowanym Diablo v1.09, to będzie oznaczało, że problem nie leży po stronie moda a po stronie Diablo. Ewentualnie problemem może być wrapper ddraw.dll, którego używasz.
paulo
Posts: 8
Joined: 17 Jul, 2016 17:24

Post by paulo »

Udało się!! Wystarczyło zmienić nazwę pliku TorchDIa.dll ;) Dzięki wielkie za pomoc! Gramy po lanie i nikogo nie wywala ;)
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Czyli problem leży w Torchu ;/ Musisz wiedzieć, że grając bez TorchDia.dll mod nie posiada dodatkowych funkcji oferowanych przez Diablo Torch.

Tutaj jest starsza wersja Diablo Torch.
https://sites.google.com/site/awakemod/ ... ects=0&d=1

Wrzuć do tam gdzie był TorchDia.dll i napisz czy z tą starszą wersją również cię wywala z gry.
paulo
Posts: 8
Joined: 17 Jul, 2016 17:24

Post by paulo »

Brat przeinstalował system (akurat z innych powodów) i zobaczymy jak to zadziała. A co w dużym skrócie dodawał Torch?
User avatar
Noktis
Site Admin
Posts: 1250
Joined: 29 Jan, 2008 13:39
Location: Polska
Contact:

Post by Noktis »

Powinieneś zauważyć zmianę w grze po usunięciu Torcha.
- Monster life is shown while the cursor is over a monster.
- Current time is put at the top of the screen.
- Player experience bar shown right above potion belt.
- Battery level is shown in the top right if its less than 100%.
- Item values are shown when the mouse is over an item in the inventory.
- Items that are dropped on the ground automatically get their name placed above them for 2 seconds.
- Holding alt will show all items on the ground by putting names above them.
- Full shrine list available in-game.
- 20 page in-game drag & drop stash (open the Quest Log to access).
- Most features can be disabled in-game.
- Taskbar at the bottom of the screen keeps separate windows tidy.
A nowsza wersja dodatkowo miała
- Dodano na ekranie status „party” (przełączanie klawiszem „P”), pokazujący clvl, lokację oraz ilość życia i many każdego gracza. (ilość many będzie wyświetlana prawdopodobnie błędnie)
- nad głowami innych graczy wyświetla się pasek ilości many/ życia (można to wyłączyć)
- Teraz pozycja innych graczy wyświetlana jest na mapie.
- ‘~’ tylda ukrywa wszystkie okna
- Zmniejszono rozmiar tooltipu z ceną przedmiotu (teraz pojawia się tylko cena sprzedaży)
Image

Image

Image

W grze znajduje się taki pasek, który rozwija dodatkowe menu z różnymi opcjami.
paulo
Posts: 8
Joined: 17 Jul, 2016 17:24

Post by paulo »

Ze starszą wersją wszystko działa dobrze.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests